American Institute of Acconuntants

REFERENDUM BALLOT
( Unsigned ballots will not be counted.)

October 24, 1935.

In accordance with the provisions of Article XV of the
By-laws, mail ballots will be valid and counted only if received
by December 24, 1935.

QUESTION No. 1. YES|.

Shall the By-laws, Article I, Sections 4
and 5, be amended to read as follows: NO [

ARTICLE II.

Section 4. The following persons may quald‘ign for examination
and election as members of the Institute provi that they be not
less than twenty-one years of age and present evidence of pre-
liminary education satisfactory to the board of examiners:

(a) Associates who shall meet the requirements stated in the folloy-
ing paragraphs of this section. -

(b) Accountants in practice who shall have been in practice on
their own account or in the employ of a practising public accountant:
(1) for not less than five years next Fneceding the date of application;’
or (2) for not less than ten years at least one year of which have
next preceded the date application; or :

(c) Accountants who shall have been engaged in accountancy instrua-
tion in'schools recognized by the board of examiners for a period of
cioje:less than five years next preceding the date of application, pro-

(d) Continuity of an applicant’s public accounting practice, or ex-
perience in accountancy instruction may be considered unbroken by
a temporary interruption consisting of activities in the opinion of the
board of examiners equivalent to E_‘ubllc accounting, or accountancy
instruction, but the period of such interruption not be considered
as a part of the five years’ practice, or experience in accountancy
instruction, and further provided - o

(e) After January 1, 1936, no applicant shall bé admitted as a
member unless he holds a valid and unrevoked public account-
ant certificate issued by the legally constitutéd authorities of a state
or territory of the United States of America or of the District of
Columbia.

Section 5. The following persons may qualify for examination and
election as_associates of the Institute, provided, that they shall be
not less than twenty-one years of age and shall present evidence of
preliminary education satisfactory to the board of examiners:

(a) Accountants in practice who shall have been in practice on their
own account or in the employ of a practising public accountant for
not less than two years at least one year of which shall have next
preceded the date of application; or

(b) Accountants who shall have been engaged in accountancy
instruction in schools recognized by the board of examiners for a period
of m&m than three years next preceding the date of application,
provi



QUESTION No. 2. YES|. ...

Shall a new article numbered XVI and
reading as follows be added to the by-laws: | NO

(c) Afte‘:'nllanuary 1, 1936, no applicant shall be admitted as an
associate unless he holds a valid and unrevoked certified public ac-
countant certificate issued by the legally constituted authorities of a
state or territory of the United States of America or of the District

of Columbia.

ARTICLE XVL.

The Institute shall invite presidents of the recognized societies
of certified public accountants in the several states and territories
of the United States of America and the District of Columbia to form
an advisory council of society presidents.,

The advisory council shall at all times consist of the state society
presidents then holding office in their respective societies, but if a
member of the advisory council is unable to attend a meetéx‘l’g of the
advisory council a member of his soclety may be designated by the
society to represent him at the meeting.

At least once in each year the Institute shall convene the advisory
council which shall choose its own chairman and secretary. A majority
of the members of the advisory council shall constitute a quorum.

The advisory council shall consider matters submitted to it from
time to time by the council of the Institute and in its discretion shall
make recommendations to the council of the Institute. A full report
of the transactions of the advisory council shall be submitted to the
membership of the Institute at the same time as committee reports.

QUESTION No.3. | YESf
Shall Article XIII, Sections 1, 5 and 7,
be amended to read as follows: NO ... \
ARTICLE XIIL :

Section 1. There shall be a meeting of the Institute on the
third Tuesday of September or third Tuesday of October of each
as the executive committee shall decide. " fiscal year of the

{:::itute shall end with the 31st day of August of each year.
Section 5. meetings of the council shall be held on the

Date

Thursday next the date of the annual meeting of the Institute,
the second Monday in April and the Monday next preceding the date
of the annual meeting of the Institute. ’

Section 7. Notieeofeqchmeeﬂr&:fthecouncﬂexce'tdlenweting
on the Thuisday after thie date of the annual meeting of the Institute,
shall be sent to each member of the council at his last-known address
twenty-one days before such meeting. Such notice as far as practic-
able shall contain a statement of the business to be transacted.

Signature of Member




